Alt i Et Friskolens SFO

Vi skaber rammerne for leg, læring og fællesskab!
Vores SFO personale kommer til at arbejde under skolens værdigrundlag: nærvær, nysgerrighed og fællesskab. Værdigrundlaget vil danne rammerne for samvær og aktiviteter.

Hverdagen i SFO’en
Det er i samspillet med andre, at vi lærer noget om os selv. Derfor mener vi, at legen er essentiel for børns trivsel og udvikling.

Vi håber at skabe en SFO med årligt tilbagevendende aktiviteter og traditioner, som børnene kan genkende og se frem til. Det kunne blandt andet være temauger med invitation til forældrekaffe som afslutning eller overnatning i samarbejde med forældrene. Vi vil prioritere ture ud af huset – ud på tur, aldrig sur!

Der vil blive afholdt børnemøder, hvor både børn og voksne kan komme med ideer til hverdagen i SFO’en.

Eftermiddagen i SFO’en vil begynde med en fælles aktivitet, som alle børn deltager i. Aktiviteten planlægges, så det styrker fællesskabet på tværs af årgange og skal desuden være en øjenåbner i forhold til de frivillige aktiviteter, der udgør størstedelen af tiden i SFO’en.
De frivillige aktiviteter vil blive til i en blanding af børnenes egne ideer samt personalets interesser og faglighed. Fælles for tilbud og aktiviteter er, at det oftest vil være “her og nu-tilbud”.

Aktiviteter i SFO’en: 
Værksteder f.eks. træværksted, med aktiviteter såsom snitning eller kreaværksted med alt fra perleplader, tegning til strik og byg i skrot.

Bevægelsesaktiviteter er ideelt, da vi har helt unikke faciliteter, hvor man kan bevæge sig fra skole til og fra SFO, samt til fritidsaktiviteter i multisalen og hallen – helt uden at bevæge sig udenfor. Der kan spilles forskellige boldspil og leges f.eks. dåseskjul og levende stratego, ligesom cykelbanen flittigt kan bruges af børn med rulleskøjter, løbehjul, skateboards og mooncars. Inde i gymnastiksalen kan man lave forhindringsbaner, tumle på måtterne, spille forskellige boldspil eller danse til musik.

Udeaktiviteter vil der også være masser af. Vores udearealer byder på cykelbane, multibane, parkourbane, svævebane, hoppepude samt flere klatrestativer. Udover de åbenlyse aktiviteter vil vi skabe rammerne for og understøtte børnenes egne ideer såsom eksperimenter med vandlege, hulebyggeri, studie af småkryb og mon ikke tiden også er til blot at nyde en stille stund i græsset sammen.

Klubtilbud – for de større børn
Vi vil naturligvis have et stort fokus på, at SFO-tilbuddene også skal motivere vores ældste børn, derfor vil der være individuelle aktiviteter for 3. klasse og op. Det kan for eksempel være FIFA turnering, Just Dance, særlige krea-aktiviteter, ture ud af huset til skaterbane eller andre klubtilbud, ligesom klub-børnene kan stå for anderledes aktiviteter i løbet af året for alle i SFO’en.


Kommunikation
Forældre vil løbende kunne orientere sig om ugens aktiviteter på aktivitetstavlen. Derudover vil kommunikationen mellem forældre og SFO ske via Zenbi.


Åbningstider:
   
6.15-8.00 – 14.00-17.00
6.15-8.00 – 14.00-15.45

 

Morgenmad: Der vil blive tilbudt morgenmad hver dag indtil kl. 7.30.